Történetek, amelyeknek hatása van

A fenntarthatóság és a karbonsemlegesség felé vezető utunk áttekintése
Az SD-WAN technológia lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy az elavult tűzfalakat, routereket és WAN-optimalizáló eszközöket egyetlen eszközzel váltsák ki. Ez minimalizálja a hardverigényeket és az energiafogyasztást, emellett az egész stratégia fenntartható és magas biztonságot nyújt. Az elmúlt időszak jelentős visszhangot keltő eseményei, legyen szó járványokról vagy kibertámadásokról, kiemelt figyelmet irányítanak a kiberbiztonságra. Ezen kihívásokra reagálva a CETIN olyan biztonságos SD-WAN-megoldást kínál ügyfeleinek, amely nemcsak védelmet nyújt, hanem minimalizálja a hardveres infrastruktúra terjedelmét és csökkenti az energiafogyasztást is, ezáltal értéket teremtve ügyfelei számára. A CETIN által kínált megoldás összhangban van a vállalkozások azon céljaival is, hogy a digitális átállást környezetbarátabb módon valósítsák meg. Az adatvédelem és a kiberbiztonság ma már elengedhetetlen összetevői az üzleti életnek, mivel ezek részeit képezheti az alkalmazások felhőbe költöztetése, a papírmentesség, valamint az utazási igényeket és költségeket csökkentő új e-folyamatok bevezetése. Az ehhez vezető úton a szervezeteknek – fenntarthatósági kezdeményezéseik támogatása, illetve a felhalmozott informatikai eszközök számának csökkentése érdekében – gyakran korszerűsíteniük kell elavult hálózati és informatikai infrastruktúrájukat.
A CETIN Hungary egy rádió-hozzáférési hálózatra vonatkozó többszolgáltatós hálózatmegosztási együttműködés részese Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a CETIN által kiépített és üzemeltetett mobilhálózatot több kereskedelmi szolgáltató végfelhasználói számára nyújtott kommunikációs szolgáltatásokhoz is használják.
A pályaválasztás többnyire a középiskolában dől el, és a támogató környezet hiánya miatt kevesebb lány választ mérnöki és technológiai pályát – derül ki a CETIN Hungary Zrt. kutatásából. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató ezen kíván változtatni azzal, hogy a Nők a Tudományban Egyesülettel (NaTE) partnerségben ingyenes tehetséggondozó programot indított középiskolás lányok számára.
A technológia és a mérnöki tudományok folyamatosan fejlődő világában nem csak a férfiaknak kell megtalálniuk a helyüket; ez olyan terület, ahol bárki boldogulhat, aki szenvedélyes és elszánt. Ez a meggyőződés a Lányok Napja sarokköve – olyan nap ez, amelyet a tizenéves lányok támogatásának és bátorításának szenteltek, hogy azzá váljanak, akivé csak akarnak.
A CETIN Magyarország folyamatosan keresi az innovatív megoldásokat, hogy működését fenntarthatóbbá tegye. Ennek érdekében a vállalat három településen – Gyálon, Dunaharasztiban és Érden – teszteli, hogy mennyire hatékony a helyben termelt zöld energia felhasználása bázisállomásainak áramellátásához.
2022 szeptemberében a CETIN Hungary támogatta a súlyosan hátrányos helyzetű gyermekek életkörülményeinek javításával és a fiatalok esélyegyenlőségének előmozdításával foglalkozó Határtalan Szív Alapítványt Esztergomban.
A CETIN Hungary együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Egyetemmel és a győri Széchenyi István Egyetemmel. Az együttműködések célja az oktatás színvonalának emelése és az intézmények infrastruktúrájának fejlesztése, valamint a mobil és 5G hálózati infrastruktúra fejlesztésének elősegítése. A célunk az, hogy hozzájáruljunk a fejlett műszaki ismeretekkel rendelkező szakemberek képzéséhez, a távközlés területén közös kutatási programokkal és innovatív projektekkel.