A CETIN hálózata

A CETIN Hungary tulajdonolja és üzemelteti Magyarország egyik legnagyobb 5G/4G/2G távközlési hálózati infrastruktúráját. Célunk, hogy innovatív partnerkapcsolatainknak, megbízható munkatársainknak és ügyfélközpontú megközelítésünknek köszönhetően – fenntartható technológiai fejlesztéssel és a jövőbeni igények szem előtt tartásával – magas szintű ügyfélélményt és kiemelkedő teljesítményt nyújtsunk.
 

A CETIN Hungary 4G távközlési hálózati infrastruktúrája országszerte több mint 4000 bázisállomással 99,9%-os lakossági lefedettséget tesz lehetővé.

Technológiák 

5G
Az 5G a mobiltávközlés történetének egyik legizgalmasabb újítása a következő generációs mobilhálózatok terén. Az 5G nagyobb sebességet és kapacitást, illetve korábban a 4G hálózatokon tapasztalhatónál jobb lefedettséget, alacsonyabb késleltetési időt és sokkal nagyobb megbízhatóságot biztosít az ügyfelek számára. A CETIN Hungary 2021-ben indította el 5G hálózati infrastruktúráját. Azóta folyamatosan bővítjük és fejlesztjük 5G technológiánkat, amely révén szélesebb körű szolgáltatásokat tudunk nyújtani ügyfeleink és végfelhasználóik számára.
 
4G és 4G Advanced
Az LTE (Long Term Evolution) technológia 2015 óta üzemel, és infrastruktúránk 99,9 százalékos kültéri lakossági országos lefedettséget tesz lehetővé. Ez a technológia a mobilhálózatok negyedik generációját képviseli (4G), és a nagy adatátviteli sebességet igénylő szolgáltatások használata során egyedülálló élményt nyújt az ügyfeleknek, gyorsabb hozzáférést biztosítva az olyan alkalmazásokhoz, mint a videómegosztó platformok (YouTube, streaming, mobil TV stb.), kiváló minőségű videófájlok megtekintésére alkalmas (akár 4K formátumban), de biztosítja a zenei streaming-et, fájlok, fényképek és egyéb tartalmak gyors feltöltését és letöltését is.

A CETIN Hungary 4G Advanced infrastruktúrája – a 4G hálózat különböző jellemzőinek és funkcióinak kombinációja – gyorsabb adatátviteli sebességet tesz lehetővé. A nagy sebesség több LTE vivő aggregálásával, a rendelkezésre álló spektrum kihasználásával érhető el.
 
3G
Ez a technológia kivezetésre került. 
 
2G
A 2G 1994 óta működik, hangátvitelre, illetve m2m/IoT-eszközök adatelérési technológiájaként is alkamazzák. 2G hálózatunk 99,8 százalékos országos lakossági lefedettséget tesz lehetővé. 

Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb távközlési infrastruktúra szolgáltatója vagyunk. 

Ha többet szeretne megtudni egy másik országban működő CETIN-ről: