Tulajdonosaink

A CETIN Hungary Zrt. tulajdonosa a TMT Hungary Infra B.V. (100%), amely a CETIN Group N.V. (75%) és a PPF csoporthoz tartozó TMT Hungary Holdco B.V. (25%) tulajdonában van.

 A CETIN Group N.V. a PPF Telecom Group B.V. (70%) és a Roanoke Investment Pte Ltd (30%) közös tulajdonában van. A PPF Telecom Group B.V. a PPF csoporthoz tartozik, amely egy 1991-ben a Cseh Köztársaságban alapított nemzetközi befektetési csoport. A Roanoke Investment Pte Ltd a GIC tulajdonában lévő szingapúri állami vagyonalap. 

A CETIN GroupA CETIN Hungary a CETIN Group része. A CETIN Group és vállalatai vezetékes és mobil távközlési infrastruktúrát és komplex szélessávú szolgáltatásokat nyújtanak. A CETIN Czech Republic 2015-ben alakult az O2 Czech Republic strukturális szétválasztását követően. 2020-ban három Telenor márkanéven működő szolgáltató kiskereskedelmi és infrastrukturális üzletágának hasonló szétválasztására került sor Magyarországon, Bulgáriában, és Szerbiában, így a CETIN Group a közép- és kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb távközlési infrastruktúra- és szolgáltatásszolgáltatója lett. A CETIN Group a PPF nemzetközi befektetési csoport része.

A PPF Group

A PPF Group nemzetközi befektetési csoport, amelyet 1991-ben alapítottak a Cseh Köztársaságban. A szervezet több piaci szegmensben – például a pénzügyi szolgáltatások, a biotechnológia, a gépgyártás és a távközlés területén – fektet be.

A PPF Group 25 országban van jelen Európában, az USA-ban és Ázsiában. 2022. december 31-én több mint 40 milliárd euró értékű vagyonnal rendelkezett, és globálisan közel 61 000 embert foglalkoztatott.  

A PPF Telecom csoport Közép- és Kelet-Európa vezető telekommunikációs szereplője. A felvásárlások és konszolidáció révén a csoport portfóliójába öt mobilszolgáltató, egy konvergens távközlési szolgáltató és négy infrastruktúra-szolgáltató tartozik. A CETIN Bulgária, a CETIN Magyarország, a CETIN Szerbia, az O2 Csehország, az O2 Szlovákia, a Yettel Magyarország, a Yettel Bulgária, és a Yettel Szerbia a PPF Telecom csoport portfóliójába tartoznak, és kulcsszerepet játszanak a PPF elkötelezettségében, hogy hosszú távon közepes méretű távközlési tulajdonos legyen a közép-kelet-európai régióban.

A PPF Csoport számos társadalmi felelősségvállalási projektet folytat azokban az országokban, ahol tevékenykedik. Támogatását különösen három területre összpontosítja: oktatás, művészet és tudomány.

A PPF Group számokban

1991

1991-ben alapították a Cseh Köztársaságban 

25

országban van jelen 

61

ezer alkalmazottat foglalkoztat 

40

milliárd EUR értékű vagyonnal rendelkezik