Környezeti szempontok

A környezetre gyakorolt hatásunk csökkentése

Scroll
Banner

Célkitűzéseink

Saját környezeti lábnyomunk csökkentése mellett a környezettudatosabb működés érdekében az munkavállalóinkkal, az ügyfeleinkkel és a beszállítóinkkal is együttműködünk. A hatékony erőforrás-elosztás érdekében, a CETIN Hungary az energiahatékonyságot, az éghajlatváltozást, a hulladékgazdálkodást és a körforgásos gazdaságot is a környezetvédelmi stratégiájának kiemelt részeként kezeli. Terveink között szerepel, egyetlen átfogó csoport szintű szabályzatban rögzítjük stratégiánkat, amely kiterjed kötelezettségvállalásainkra és környezeti céljainkra.

Icon

SBTi-célkitűzés 2024-re

Aktívan támogatni fogjuk a PPF TG holdingtársaságunkat abban, hogy a következő 6 hónapon belül kitűzésre kerüljön az SBTi cél Scope 1.,  2., illetve 3. területek kibocsátására vonatkozóan. Közreműködésünkkel a kitűzött SBTi célok teljesülni fognak.
Icon

A kibocsátás 40%-os csökkentésére irányuló célkitűzés a Scope 1. és 2. területen 2030-ig

Átfogó programot készítünk, amely lehetővé teszi számunkra az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, és elsősorban a tiszta és alacsony kibocsátású energiák beszerzésének növelésére összpontosít. Emellett befektetünk az energiahatékonysági berendezésekbe, például a technológia korszerűsítésébe, az áramellátásba és a hűtésbe.
Icon

Fokozatosan csökkentjük a villamosenergia-fogyasztásunkat, hogy 2025-re elérjük a 7 GWh kumulatív megtakarítást.

Olyan energiahatékonysági megoldásokba és berendezésekbe is beruházunk, mint a technológia korszerűsítése, az áramellátás és a hűtés, amelyek révén jelentős mennyiségű villamos energiát takarítunk meg.
Icon

A leszerelt hálózati berendezések 100%-át 2025-re újrafelhasználjuk, továbbértékesítjük vagy újrahasznosítjuk.

Biztosítani fogjuk, hogy minden leszerelt hálózati berendezésünket és egyéb hálózati hulladékot újrafelhasználunk, továbbértékesítünk vagy újrahasznosítunk, hogy az ilyen hulladékok ne kerüljenek hulladéklerakóba vagy égetésre.
Eredményeink

SBTi-célkitűzés 2024-re

Holdingvállalatunk, a PPF Telecom Group nyilvánosan elkötelezte magát amellett, hogy a klímatudományokkal összhangban a Science Based Targets kezdeményezéssel (SBTi) a teljes vállalatra kiterjedő rövid távú kibocsátáscsökkentést határoz meg. Mi kulcsszerepet vállalunk ebben az elkötelezettségben. Értékeltük az SBTi céljainak teljesíthetőségét, beleértve a célok meghatározása után az azok SBTi általi érvényesítéséhez szükséges lépéseket is. 

Villamosenergia-fogyasztásunk fokozatos csökkentése, 2025-ig 7 GWh kumulatív megtakarítás elérése

Hatékony energiahatékonysági programunknak köszönhetően 2023 végére évente körülbelül 5,3 GWh villamosenergiát takarítunk meg. Ezeket a megtakarításokat olyan kezdeményezésekkel érjük el, mint az intelligens hűtés, a rádiós hozzáférési hálózatunkban bevezetett energiatakarékossági funkciók alkalmazása és energia-hatékonyabb technológiák alkalmazása.

Történetek, amelyeknek hatása van

Kövesse lépéseinket a fenntarthatóság és a karbonsemlegesség felé
Az SD-WAN technológia lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy az elavult tűzfalakat, routereket és WAN-optimalizáló eszközöket egyetlen eszközzel váltsák ki. Ez minimalizálja a hardverigényeket és az energiafogyasztást, emellett az egész stratégia fenntartható és magas biztonságot nyújt. Az elmúlt időszak jelentős visszhangot keltő eseményei, legyen szó járványokról vagy kibertámadásokról, kiemelt figyelmet irányítanak a kiberbiztonságra. Ezen kihívásokra reagálva a CETIN olyan biztonságos SD-WAN-megoldást kínál ügyfeleinek, amely nemcsak védelmet nyújt, hanem minimalizálja a hardveres infrastruktúra terjedelmét és csökkenti az energiafogyasztást is, ezáltal értéket teremtve ügyfelei számára. A CETIN által kínált megoldás összhangban van a vállalkozások azon céljaival is, hogy a digitális átállást környezetbarátabb módon valósítsák meg. Az adatvédelem és a kiberbiztonság ma már elengedhetetlen összetevői az üzleti életnek, mivel ezek részeit képezheti az alkalmazások felhőbe költöztetése, a papírmentesség, valamint az utazási igényeket és költségeket csökkentő új e-folyamatok bevezetése. Az ehhez vezető úton a szervezeteknek – fenntarthatósági kezdeményezéseik támogatása, illetve a felhalmozott informatikai eszközök számának csökkentése érdekében – gyakran korszerűsíteniük kell elavult hálózati és informatikai infrastruktúrájukat.
A CETIN Hungary egy rádió-hozzáférési hálózatra vonatkozó többszolgáltatós hálózatmegosztási együttműködés részese Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a CETIN által kiépített és üzemeltetett mobilhálózatot több kereskedelmi szolgáltató végfelhasználói számára nyújtott kommunikációs szolgáltatásokhoz is használják.
A pályaválasztás többnyire a középiskolában dől el, és a támogató környezet hiánya miatt kevesebb lány választ mérnöki és technológiai pályát – derül ki a CETIN Hungary Zrt. kutatásából. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató ezen kíván változtatni azzal, hogy a Nők a Tudományban Egyesülettel (NaTE) partnerségben ingyenes tehetséggondozó programot indított középiskolás lányok számára.