Technológiai szempontok

Nagyobb sebességre kapcsoljuk a technológiát a fenntartható jövőért

Scroll
Banner
Célkitűzéseink
A CETIN-nél szenvedélyesen szeretjük a technológiát, amely létezésünk gerince. Célunk, hogy felgyorsítsuk a digitális technológia elterjedését. Kiváló minőségű hálózatokat tervezünk, építünk és üzemeltetünk, és innovatív biztonsági megoldásokat kínálunk kompromisszumok nélkül. A CETIN Hungary elő tudja mozdítani a gyors és költséghatékony átállást az 5G hálózatokra. A nagy sebességű összeköttetések, a 4G és az 5G technológiák kiépítése és üzemeltetése lehetővé teszi, hogy minél több ember csatlakozzon, még olyan területeken is, amelyek egyébként nehezen elérhetők. A digitalizáció korában senki sem maradhat le.

Hozzájárulunk a CETIN Group 80%-os 5G lefedettségének megvalósításához 2027-ig

Célunk hozzájárulni a CETIN Group célkitűzéséhez, hogy 2024-re a csoport egészére vetítve a lakosság átlagosan legalább 50%-a, 2027-re pedig 80%-a számára elérhető legyen az 5G-kapcsolat, figyelembe véve minden olyan országot, ahol a CETIN Group működik. A városi területeken célunk, hogy 5G hálózatunk 250 Mbps feletti csatlakozási sebességet biztosítson.

Ellenálló és megbízható hálózat

Célunk a kritikus infrastruktúrák hálózati megbízhatóságának és minőségének további javítása, természeti katasztrófák esetén aktívan segítve a hatóság munkáját is. Tovább erősítjük az ügyféladatok védelmét, és növeljük hálózataink ellenálló képességét a kibertámadásokkal és a kibercsalásokkal szemben, beleértve a rendszeres munkavállalói tudatossági képzéseket. 

Eredményeink

39% 5G lefedettség biztosítása 2027-ig

2023 harmadik negyedévének végére a lakosság 39%-a számára elérhetővé vált az 5G kapcsolat.

Ellenálló és megbízható hálózat

2022-ben üzembe helyeztük a teljes körű biztonsági információ- és eseménykezelő rendszer első fázisát, és kiberbiztonsági képzéseinkkel megkezdtük az összes külsős vállalkozó tudatosságának folyamatos támogatását. 2023-ban belső biztonsági műveleti központokat (SOC) hoztunk létre, beleértve az incidensek nyomon követésére és az azokra való reagálásra vonatkozó eljárásokat.

Történetek, amelyeknek hatása van

Kövesse lépéseinket a fenntarthatóság és a karbonsemlegesség felé
Az SD-WAN technológia lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy az elavult tűzfalakat, routereket és WAN-optimalizáló eszközöket egyetlen eszközzel váltsák ki. Ez minimalizálja a hardverigényeket és az energiafogyasztást, emellett az egész stratégia fenntartható és magas biztonságot nyújt. Az elmúlt időszak jelentős visszhangot keltő eseményei, legyen szó járványokról vagy kibertámadásokról, kiemelt figyelmet irányítanak a kiberbiztonságra. Ezen kihívásokra reagálva a CETIN olyan biztonságos SD-WAN-megoldást kínál ügyfeleinek, amely nemcsak védelmet nyújt, hanem minimalizálja a hardveres infrastruktúra terjedelmét és csökkenti az energiafogyasztást is, ezáltal értéket teremtve ügyfelei számára. A CETIN által kínált megoldás összhangban van a vállalkozások azon céljaival is, hogy a digitális átállást környezetbarátabb módon valósítsák meg. Az adatvédelem és a kiberbiztonság ma már elengedhetetlen összetevői az üzleti életnek, mivel ezek részeit képezheti az alkalmazások felhőbe költöztetése, a papírmentesség, valamint az utazási igényeket és költségeket csökkentő új e-folyamatok bevezetése. Az ehhez vezető úton a szervezeteknek – fenntarthatósági kezdeményezéseik támogatása, illetve a felhalmozott informatikai eszközök számának csökkentése érdekében – gyakran korszerűsíteniük kell elavult hálózati és informatikai infrastruktúrájukat.
A CETIN Hungary egy rádió-hozzáférési hálózatra vonatkozó többszolgáltatós hálózatmegosztási együttműködés részese Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a CETIN által kiépített és üzemeltetett mobilhálózatot több kereskedelmi szolgáltató végfelhasználói számára nyújtott kommunikációs szolgáltatásokhoz is használják.
A pályaválasztás többnyire a középiskolában dől el, és a támogató környezet hiánya miatt kevesebb lány választ mérnöki és technológiai pályát – derül ki a CETIN Hungary Zrt. kutatásából. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató ezen kíván változtatni azzal, hogy a Nők a Tudományban Egyesülettel (NaTE) partnerségben ingyenes tehetséggondozó programot indított középiskolás lányok számára.